Wednesday 3 June 2015

Onaj s malo straha i puno smijeha

Bok svima!
Danas gledamo crtić sa simpatičnim čudovištima iz Pixarove radionice: "Čudovišta d.o.o.".


Dva najbolja prijatelja, James P. Sullivan i Mike Wazowski, žive bezbrižnim životom u zabavnom svijetu čudovišta. Taj svijet energiju dobiva iz dječjih krikova koje čudovišta prikupljaju plašenjem male djece. Ipak, stvari se zakompliciraju kada se u svijetu čudovišta nađe djevojčica Boo. Sullivan i Wazowski odlučni su u namjeri da ju vrate natrag u naš svijet, ali to nije tako lako... A to ne bi bio problem da se ne smatra da su djeca "otrovna" za sva čudovišta!
   Najvažnija poruka u ovom crtiću jest da je smijeh važniji od krikova. Dobro je bojati se nekih stvari jer strah izgrađuje našu osobnost. Ali smijeh liječi našu dušu ranjenu tim strahovima. Smijeh je uistinu jači od straha i krikova. Jedan oštar krik hladno će i kratko zvoniti u našim ušima, ali jedan topao osmijeh danima će zvoniti u našem srcu. 
   Čudovištima ponestaje energije jer se djeca ne daju više tako lako preplašiti. Zbog raznih igrica i filmova, dječja je mašta počela slabiti. Djeca se u crtiću susreću s pravim čudovištima, a u našem su svijetu ona samo plod naše mašte. Ne smijemo zaboraviti maštati - upoznati naša čudovišta, putovati u budućnost, družiti se sa svojim omiljenim junakom iz knjige... Maštanjem upoznajemo sami sebe i vraćamo se u onaj slatki dio naše duše u kojem je zapisano naše djetinjstvo...

VAŽNA PITANJA, VAŽNI ODGOVORI

  • Traje li dugo? Sat i pol.
  • Mogu li ga gledati klinci? Mogu.
  • Muzika? Nije upečatljiva, ali je dobra pozadina za radnju.
  • Ima li zločestih likova? Ima.
  • Ima li sretan kraj? Naravno.
  • Najbolji dio? Dok Mike i Sullivan upozna(va)ju Boo.
Sutra gledamo "Uspavanu ljepoticu"!

Franka

No comments:

Post a Comment