Thursday 28 May 2015

Onaj s Dumbom

Bok svima!

Današnji crtić dolazi nam iz davne 1941. i četvrti je po redu iz Disneyjeve radionice crtića. Riječ je o crtiću "Dumbo" koji je mnogima obilježio djetinjstvo jer je također jedan od crtića koji se najčešće prikazuju na TV-u.




Disney je počeo raditi na "Dumbu" 1939. godine, a već 1941. godine "Dumbo" je izašao u kinima.
Dumbo je maleni cirkuski slon koji je rođen s pomalo prevelikim ušima. Zbog toga je odmah postao meta zlobnih ismijavanja i ruganja. Čak je i njegova majka, želeći ga zaštititi od opakih tračeva, proglašena ludom i bačena u zatvor.

"Dumbo" je priča koja nas podsjeća da svatko od nas ima nešto što ga čini dobrom metom za ruganje i ismijavanje. Bilo da je to dio fizičkog izgleda, govorna mana ili dio osobnosti, nikome nije lako suočiti se sa zlobnim podsmjesima na račun tog nedostatka. Iz Dumbovog primjera možemo naučiti da je najbolji odgovor na takva podbadanja upravo prihvaćanje tog nedostatka kao dijela sebe. Kad je Dumbo prihvatio svoje velike uši, otkrio je da može letjeti. Isto je tako i s nedostacima s kojima se možemo boriti cijeli život. Tek kad ih prihvatimo kao dio nas, tek tada možemo ispunjeno živjeti život. Kada smo sigurni sami u sebe, ni jedno nas zlobno šaputanje ne može poljuljati.

Do sutra!

VAŽNA PITANJA, VAŽNI ODGOVORI


  • Traje li dugo? Ne. Sat vremena.
  • Mogu li ga gledati klinci? Mogu.
  • Muzika? Ima je puno i iako je malo staromodna, jako je simpatična.
  • Ima li zločestih likova? Nema.
  • Ima li sretan kraj? Ima.
  • Najbolji dio? Kad Dumbo otkrije da može letjeti!
Sutra gledamo "Princezu i žapca".

Paula

No comments:

Post a Comment